Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
5 Iun 2012 | 10897 vizualizari
Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

Am trecut de la pufosele, la uscatele...crocantele tare gustoase, pot inlocui painea cu succes...

Ingrediente

  • o cana de nuci
  • o cana de migdale
  • o cana de fulgi de ovaz
  • o cana de complex forte de germeni de grau si tarate de grau
  • o cana de faina integrala
  • 1/2 cana de seminte de canepa
  • 1/4 cana de seminte de in
  • 1/2 cana de seminte de floarea soarelui
  • 1/4 cana de chimen( eu am pus jumatate macinat si jumatate intreg)
  • 1 lingurita si jumatate de sare de mare
  • apa cat cuprinde

Mod de preparare

MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz  si complexul forte. Adaugam totul in vas.

Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi faina si sarea.

Punem apa cate putin si incepem sa framantam, ne oprim atunci cand aluatul devine ferm dar in acelasi timp usor manevrabil. ( fiind vorba de cana ca masura nu pot da cantitatea exacta de apa).

Intindem aluatul pe o foaie pergament, punem deasupra o folie si intindem peste ea, este mult mai simplu. Intindem foaia foarte subtire daca le dorim foarte crocante.    Le taiem cu rotita de pizza sau cu un cutit. Mutam pe tava de cuptor( dintr-o miscare).

Le coacem pana se rumenesc la 180 de grade( la mine a fost nevoie de 30 de minute) Mie imi plac mai rumene.

Le lasam sa se raceasca si le putem pastra pana la o saptamana foarte bine la temperatura camerei. Asta in caz ca mai ramane ceva dupa atata vreme!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din seminte si nuci (crackers)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu branza sarata

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Evantai cu legume si branzeturi

Postat de merisor67

Evantai cu legume si branzeturi

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2012, 19:49
ceva bun
la 05.06.2012, 19:49
Pup Gurita
la 05.06.2012, 19:49
la 05.06.2012, 19:49
Yupiii, am ajuns si eu
Sunt foarte buni
la 05.06.2012, 19:50
WOOOOOW ce bunatate!!!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking