Fursecuri inimioara

Postat de pusikmea in Dulciuri
2 Feb 2014 | 2886 vizualizari
Fursecuri inimioara

In luna februarie sarbatorim iubirea, atat pe 14 februarie cand sarbatorim Valentine’s day, fiind o sarbatoare care provine din traditia occidentala, cat si pe 24 februarie cand sarbatorim Dragobetele, sarbatoarea traditionala romaneasca. Numele vine de la un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi gasit si in cuvantul romanesc Dragoste. Este luna in care dragostea pluteste in aer. Pe langa flori si alte cadouri, puteti pregati un desert simplu, dar special care va face ca ziua indragostitilor sa nu treaca neobservata.Va recomand sa pregatiti fursecuri inimioara, fiind facute cu dragoste, cu siguranta vor fi apreciate de iubitul sau iubita dumneavoastra.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 g unt cu un continut scazut de grasime
  • 150 g zahar brun
  • 1 ou
  • seminte de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutura
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • o mana de nuci macinate sau alune
  • o lingura de zahar
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura

Mod de preparare

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. 

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale, nelipicios.  Oprim jumatate din acest aluat si le amestecam cu cacaoa.  Formam 2 bilute, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 15 minute

Intre timp pregatim umplutura: Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.

Intindem cate o foaie din fiecare aluat si cu ajutorul unui decupator in forma de inima decupam inimioarele. Punem  pe o inimioara putina umplutura si deasupra acoperim cu o alta inimioara, lipim inimioarele intr ele cu ajutorul unei fruculite apasand usor pe margini. Prodecam la fel cu toate inimioarele.Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 10 minute la foc potrivit. 

Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri inimioara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-o...

Citeste continuarea

Desert cozonac moldovenesc

Postat de momo121

Desert cozonac moldovenesc

Eu  am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;)    In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 10:52
la 02.02.2014, 10:53
ce dadutze-s!
la 02.02.2014, 10:54
ce frumusele!!
la 02.02.2014, 10:55
la 02.02.2014, 10:59

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking