Ingrediente
- 1 conserva de linte (240 gr net)
- 1 morcov
- praz (aprox 15 cm dintr-un praz)
- 1/2 ardei capia rosu
- sare si piper dupa gust
- 1/4 lingurita ghimbir macinat
- 1/4 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita pudra de curcuma
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1/2 cana apa
Mod de preparare
Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.
Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de masline.
Adaugam ardeiul tocat marunt si prazul feliat si mai calim 2-4 minute.
Lintea o scurgem de apa, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.
Turnam lintea peste legume, adaugam o jumatate de cana de apa, punem condimentele si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 10 minute).
Luam de pe foc si servim cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|