Ingrediente
- 5 kg ardei capia
- 4 l apa
- 1 l otet
- 5 linguri sare grunjoasa
- zahar dupa gust (eu am pus 20 lg)
- foi dafin (1/4 foaie / borcan 800)
- 1 lingura piper boabe si 2 linguri boabe de mustar
Mod de preparare
Ardeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane.
Otetul, apa si condimentele se pun la fiert, dupa ce a dat in clocot lichidul turnam peste ardeii asezati in borcan ( cu ajutorul cutitului scoatem aerul).
Le fierbem 1 ora la bain marie la foc mic, dupa care le inchidem ermetic si le lasam in paturi acoperite 2-3 zile pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|