Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Postat de panacris in Conserve
22 Sep 2015 | 6096 vizualizari
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de Mihaela : http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-stafide-3470.html, deși pozele au fost pe măsură, am avut încredere în Mihaela și am trecut la treabă. Abia aștept să-i degust la iarnă ;) Mihaela, spune că rolul stafidelor e să preia o parte din iuțeala ardeilor ;) Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente

  • ardei iuți roșii 500 g,
  • sare de murături 1 lingură mare,
  • oțet de Topoloveni 9 grade 300 ml,
  • zahăr 150 g,
  • stafide cca. 100 g.

Mod de preparare

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele.

Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă fierbinte peste ardeii și stafidele aranjate frumos în borcan.

Nu e nevoie de nicio mirodenie, stafidele fac totul ;) E simplu, dar aromat, dulceag-picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuți cu stafide conservați în oțet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole verde la borcan

Postat de merisor67

Fasole verde la borcan

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă. Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în...

Citeste continuarea

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Postat de lia

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2015, 21:41
la 22.09.2015, 21:42
interesanta reteta
la 22.09.2015, 21:45
Nu stai deloc furnicuto
la 22.09.2015, 21:45
Cred ca au un gust deosebit
la 22.09.2015, 21:46

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking