Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Postat de panacris in Conserve
22 Sep 2015 | 6106 vizualizari
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de Mihaela : http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-stafide-3470.html, deși pozele au fost pe măsură, am avut încredere în Mihaela și am trecut la treabă. Abia aștept să-i degust la iarnă ;) Mihaela, spune că rolul stafidelor e să preia o parte din iuțeala ardeilor ;) Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente

  • ardei iuți roșii 500 g,
  • sare de murături 1 lingură mare,
  • oțet de Topoloveni 9 grade 300 ml,
  • zahăr 150 g,
  • stafide cca. 100 g.

Mod de preparare

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele.

Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă fierbinte peste ardeii și stafidele aranjate frumos în borcan.

Nu e nevoie de nicio mirodenie, stafidele fac totul ;) E simplu, dar aromat, dulceag-picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuți cu stafide conservați în oțet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei in ulei

Postat de Dya

Dovlecei in ulei

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc...

Citeste continuarea

Pastravi de nuc la borcan

Postat de Ksenya

Pastravi de nuc la borcan

    Ciupercile le spalam si inlaturam   piciorul pana sub palarie. Nu-l   vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2015, 21:41
la 22.09.2015, 21:42
interesanta reteta
la 22.09.2015, 21:45
Nu stai deloc furnicuto
la 22.09.2015, 21:45
Cred ca au un gust deosebit
la 22.09.2015, 21:46

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking