Ingrediente
- 1 kg ardei iuti
- 1 litru apa
- 250 ml otet
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 plic (100 g) mix mirodenii: foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, marar si coriandru
Mod de preparare
Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.
Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute.
Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane cutite ca sa nu crape borcanele) se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza la loc racoros.
Timp total: 20 min
Portii: eu am obtinut: 1 borcan mic (de 300 g), unul de 700 g si unul de 1.5 kg cu ardei iuti.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/ardei-iuti-in-otet.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|