Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza

Postat de merisor67 in Salate
17 Aug 2012 | 4921 vizualizari
Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza

Maioneza e facultativ, eu am pus pentru ca am fact si alte salate cu maioneza.

Ingrediente

  • 8 ardei colorati, kapia si bulgaresti
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varza alba mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 1 legatura marar
  • 1 ceasca zeama de lamaie(sau otet)
  • 4 cesti apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • condimente pentru muraturi
  • putina maioneza

Mod de preparare

Se spala toate legumele si se lasa la scurs.

Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele.

Se taie partea cu codita de la ardei, se scor semintele si se scufunda in lichidul de pe foc pentru cateva minute, dar dupa ce a dat in clocot. Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Lichidul fiert se strecoara su se toarna peste legumele amestecate in bol. Se lasa la macerat cam o ora, dupa care se storc bine legumele, se amesteca cu putina maioneza si se umple ardeii.

Am servit alaturi de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Salata cu ton si branza cu mucegai

Postat de rocsi_1612

Salata cu ton si branza cu mucegai

Spalam salata, o tamponam cu un servetel de surplusul de apa, o rupem bucatele. Spalam rosiile, indepartam cotorul, le taiem bucati potrivite. Castravetele il curatam, il taiem in doua pe lungime...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2012, 09:30
foarte interesant!
la 17.08.2012, 09:30
la 17.08.2012, 09:44
buni buni
la 17.08.2012, 09:50
Nicol
Zamfira
la 17.08.2012, 09:52
Gurita, ce-mi place zambetul tau

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking