Ardei opariti

Postat de botcrina in Muraturi
16 Dec 2012 | 4061 vizualizari
Ardei opariti

Ingrediente

  • 5 kg ardei
  • 3 l apa
  • 1 l otet
  • 700 g zahar
  • 3 linguri sare
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • 1lingura salicil
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia.

Punem acest sirop la fiert pana da in clocot.

Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur.

Amestecam cu o lingura de lemn in sirop si cand clocoteste bine punem pe rand ardeii.

Lasam ardeii pana se moaie putin, dupa care ii scoatem si-i aranjam calzi in borcane.

Umplem borcanele cu ardei si completam cu siropul fierbinte.

Lasam borcanele deschise pana patrunde siropul in ardei, astfel siropul scade si trebuie sa mai completam pana se umplu borcanele.

Inchidem borcanele si le punem la dust la cald.

Sunt deliciosi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu hribi si sos alb

Postat de rocsi_1612

Paste cu hribi si sos alb

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....

Citeste continuarea

Ardei opariti

Postat de delia64

Ardei opariti

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala  si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor . Intr-o oala de  10 litri punem apa , otetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2012, 18:52
la 16.12.2012, 18:56
Buni şi în timp de post, nubi şi când avem friptură.
la 16.12.2012, 18:57
la 16.12.2012, 18:57
Buni!
la 16.12.2012, 19:13
Tare buni sunt oricand!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking