Ardei umpluti

Postat de izulika in Mancaruri cu carne
22 Iun 2010 | 6476 vizualizari
Ardei umpluti

Ingrediente

  • 500 g carne (amestec vita porc)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 10 ardei grasi de marime medie
  • 3 lingurite delicat
  • 4 lingurite cimbru
  • 1 lingurita piper
  • 1 ou

Mod de preparare

Ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun la calit in cele 4 linguri de ulei.Se amesteca bine dupa care se adauga pasta de tomate si cele 3 linguri de orez se mai lasa  5 minute si apoi se da la racit.Dupa ce compozitia s-a racit se pune peste carnea tocata, apoi se adauga oul,piperul,cimbrul,delicatul si se amesteca bine.Ardeii se decupeaza de jur imprejurul coditei si  se scoate  cu tot cu seminte, asa se face la fiecare ardei, apoi se spala ardeii si se lasa sa se scurga de apa.Dupa ce ardeii s-au scurs se umple fiecare ardei cu compozitia de carne, dupa ce s-a umplut fiecare ardei se taie bucati de rosie si se pun capacele ardeilor.Intr-o oala se pun pe fund coditele de la marar si patrunjel si resturile de la rosii tocate pentru a nu se lipi ardeii de fundul oalei, apoi se aranjeaza ardeii in oala dupa care se adauga apa calda peste si se pun la fiert.Dupa ce au fiert intr-un castron se pune o lingura de faina si se amesteca cu apa in care au fiert ardeii, se amesteca bine si se adauga peste ardei fara a face cocoloase se adauga si 2 lingurite de delicat si se mai lasa la fiert 10 minute, se inchide focul si se presara cu verdeata proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 08:56
asta este una din mancarurile mele preferate..... daca pun si un pic de smantana deasupra....se bat turcii la gura mea....
la 22.06.2010, 09:01
Si-a mea,si-a mea ! Sunt foarte frumosi asa grasuti !
la 22.06.2010, 09:05
la 22.06.2010, 09:06
foarte buni sunt ............si eu folosesc tot carne amestec..........5 furcu.............
la 22.06.2010, 09:15
parca-s facuti de mine Asa ca las si 5 furci

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking