Ardei umpluti ''jumi-juma''

Postat de epurasha2bb in Mancaruri cu carne
4 Mai 2010 | 4647 vizualizari
Ardei umpluti ''jumi-juma''

fiindca mi-a facut pofta reteta Mayei...si fiindca trebuia sa-mi incerc craticioara cea noua castigata...iata ce am facut!

Ingrediente

  • 350 carne tocata amestec de porc cu vita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata potrivita
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 graunti de usturoi
  • 5 ardei galbeni grasi potriviti
  • 3 rosii potrivite
  • 3 linguri bulion
  • marar si patrunjel verde
  • 1 cutie branza topita cu smantana
  • cateva linguri de smantana
  • optional 1 ou

 

Mod de preparare

Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza semintele din interior.Se cresteaza cu varful cutitasului un mic orificiu in fundul ardeilor.Ardeii se lasa o parte intregi si o parte se taie jumatati cu codite cu tot.Se taie capace si la rosii si se golesc de continut cu o lingurita.Continutul il vom folosi la sos deci nu se arunca ci se pastreaza intr-un castronel.

Calim in putin ulei incins ceapa tocata, morcovul ras si apoi adaugam si usturoiul si carnea tocata.Amestecam si cand e aproape gata adaugam si orezul fiert separat si mai calim putin.Adaugam sare, piper si un praf de curry.Apoi dam cratita deoparte sa se raceasca.Cand s-a racit putin adaugam si branza topita/oul batut(eu am facut jumate cu ou si jumate cu branza in 2 castronele diferite).Adaugam si verdeata tocata bine.Amestecam bine de tot.Apoi umplem ardeii si rosiile.

Asezam pe fundul unei craticioare.Facem un sosulet din miezul de rosii ramas cu putin bulion si condimente, o frunza de dafin si o lingurade ulei.Adaugam zeama in care am fiert orezul.Turnam sosuletul peste ardeii si rosiile noastre.Bagam la cuptor sa se  rumeneasca bine si servim cu smanatana si cu verdeata alaturi!

Pofta buna! mie mi-au placut foarte mult facuti as jumatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ''jumi-juma''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din omleta cu miez de lapte

Postat de merisor67

Rulada din omleta cu miez de lapte

Spargem ouale intr-un bol, le batem bine cu sare, adaugam laptele si grisul si lasam putin la odihnit pentru a se umfla putin grisul, cateva minute.feliem subtire sunculita Tocam ceapa...

Citeste continuarea

Rulouri de dovlecei cu carne tocata

Postat de Meea

Rulouri de dovlecei cu carne tocata

 Sos cu carne:   Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2010, 15:01
super inca nu se pot pune furuc dar revin
la 04.05.2010, 15:03
ti-am lasta mesaj cu tradafiru ,daca nu am fost prea explicida , sa mai sriu odata
la 04.05.2010, 15:50
delicioasi arata
la 04.05.2010, 16:40
pt mine o portie dar bine mai arata
la 04.05.2010, 18:12
daaa....arata super.... chiar imi era pofta zilele astea de ardei umpluti.....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking