Ingrediente
- Cantitatea de compozitie ajunge pentru ardei umpluti si pentru ciorba de perisoare, deci veti imparti cantitatea in jumatate.
- Perisoare:
- Zarzavat: Eu l-am facut cu legume proaspete de primavara...
- 2 piepti de pui si jumatate( mari sa fie)
- o legatura de ceapa verde
- 2 cepe potrivite
- 1 legatura patrunjel
- o legatura marar
- 1/2 pahar orez
- 3 linguri de pasta de tomate
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de boia dulce
- sare
- piper dupa gust
- 1 ou mare
- 6 cartofi noi
- 2 teline noi micute
- 5 morcovi noi mici
- 1/2 dovlecel( mare)
- 1 ceapa uscata
- 1 legatura de ceapa verde
- o legatura marar
- frunze de telina
- 2 -3 ardei grasi noi
- leustean
- 1 kg bors
- 1 ou
- 2-3 linguri pasta de tomate
- sare dupa gust
Mod de preparare
Spalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi.
Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele( unele persoane procedeaza invers pun intai carnea apoi aduna spuma si pun zarzavatul, eu prefer asa).
Lasam sa fiarba acoperit la foc mic, cand perisoarele sunt fierte( maxim 50 de minute), adaugam 3 linguri de pasta de tomate.
Batem oul cu putina sare si putin bors si dregem ciorba, mai lasam sa fiarba inca zece minute si presaram leusteanul, stingem focul si acoperim pana servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|