Ingrediente
- 6-7 ardei grasi
- 500 g carne tocata de porc
- 1 ceapa alba de apa
- frunze de busioc
- 2--3 linguri orez
- 1 oua
- vegeta/piper
Pentru sos:
- passata di pomodoro
- 1 lingura faina
- frunze de busuioc
- piper/vegeta
Mod de preparare
Ardeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei).
Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si orezul clatit sub jet de apa.
Se amesteca toata compozitia bine si se umplu ardeii, deasupra punem capacelele spalate si curatate bine.
Se asaza intr-o cratita, se pune apa pana pe la jumatatea lor, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic sa fiarba.
Daca apa scade prea mult, se mai pune putina apa.
Cand sunt aproape gata, se pune sosul de rosii si faina subtiata cu apa, se amesteca usor, se pun frunzele de busuioc tocate, condimentele si se lasa putin sa fiarba sosul.
Se servesc cu smantana!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|