Ardei umpluti in sos de rosii

Postat de Valclaudia in Mancaruri cu carne
26 Iul 2015 | 2781 vizualizari
Ardei umpluti in sos de rosii

Ingrediente

  • 1 kg ardei grasi (cat mai drepti, pentru a se umple usor)
  • cca 700 gr. carne tocata de porc
  • 150 gr. orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 lingurite de faina alba
  • sare si piper dupa gust
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 30 gr. amidon alimentar diluat in 60 ml apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat

Mod de preparare

Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp curatam ardeii de cozi si seminte. Pentru aceasta operatie folosim un cutit ascutit cu lama ingusta.

Spalam ardeii sub jet de apa rece, ii lasam cu gura in jos la scurs.

Scoatem carnea de la frigider si umplem ardeii. Presaram putina faina peste carnea din capatul ardeiului pentru a nu se imprastia umplutura in timpul fierberii.

Asezam ardeii umpluti intr-o cratita incapatoare, punem apa rece peste ei cat sa-i cuprinda, adaugam foile de dafin apoi lasam ardeii sa fiarba la foc mediu cca 40 minute.

Rosiile spalate si curatate de cotoare se trec prin robot.

Adaugam rosiile peste ardei (implicit peste apa care a mai ramas in cratita) si mai fierbem 15 minute.

Diluam amidonul cu 60 ml apa rece, il turnam peste ardei, fierbem inca 5 minute apoi putem ori focul.

Presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2015, 15:09
buni buni
la 26.07.2015, 15:25
foarte buni si interesant- n-am pus niciodata amidon
la 26.07.2015, 15:39
la 26.07.2015, 16:08
bunatateee!!!
la 26.07.2015, 16:26
buni!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking