Ingrediente
- 1 kg ardei diferite culori
- 600 gr carne tocata porc + vita
- 3 linguri orez
- 1 ou
- sare
- piper
- 4 linguri tarhon verde tocat
- faina alba
- 100 ml ulei
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 buc telina[150 gr]
- 200 ml smantana light
- patrunjel verde
Mod de preparare
Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.
Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .
Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu rol: faina face "priza" intre ardei si carne, ardeiul va fi mai dulce si gustos prin prajire)
Scoateti ardeii pe o farfurie si in ulei caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina razuite .Asezati ardeii peste legumele calite in cratita , puneti 2 cani de apa si fierbeti inabusit sub capac 20 min .
Amestecati smantana pentru omogenizare cu putin sos cald de legume , adaugati tarhonul si patrunjelul tocate si le turnati peste ardei . Mai lasati 5 minute si serviti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|