Ardei umpluti in sos de tarhon

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
1 Aug 2012 | 3922 vizualizari
Ardei umpluti in sos de tarhon

Mereu sunt amatoare de noi experiente culinare . Am facut ardei umpluti scazuti si cum mi-a cazut ochii pe tarhon mi-am zis ,, e verde si merge frumos la culoare in sos . Rezultatul a fost cu mult peste asteptari .Cu siguranta ca voi mai folosi tarhonul la ardei umpluti .

Ingrediente

  • 1 kg ardei diferite culori
  • 600 gr carne tocata porc + vita
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 linguri tarhon verde tocat
  • faina alba
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 buc telina[150 gr]
  • 200 ml smantana light
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.

Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .

Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu rol: faina face "priza" intre ardei si carne, ardeiul va fi mai dulce si gustos prin prajire)

Scoateti ardeii pe o farfurie si in ulei caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina razuite .Asezati ardeii peste legumele calite in cratita , puneti 2 cani de apa si fierbeti inabusit  sub capac 20 min .

Amestecati smantana pentru omogenizare cu  putin sos cald de legume , adaugati tarhonul si patrunjelul tocate si le turnati peste ardei . Mai  lasati 5 minute si serviti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de Irina

Ardei umpluti

Pentru inceput am tocat marunt ceapa si am pus-o la inabusit, dupa care am adaugat carnea tocata.  Orezul spalat, verdeata tocata si condimentele: sare, piper, chili, boia dulce, tarhon...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu legume

Postat de Dya

Cartofi umpluti cu legume

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert,  in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii  alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple) Intre timp, spalam si curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2012, 23:03
ce buniiii
la 01.08.2012, 23:03
uite asa mai aflu eu intrebuintari ptr tarhon
la 01.08.2012, 23:06
o mancare exceptionala cu tarhon, prezentare superba...FELICITARI!!!!
la 01.08.2012, 23:10
maine la pranz sunt la tine la masa
la 01.08.2012, 23:11
buna mancare ai facut

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking