Ingrediente
- 500 g carne tocata de porc
- 250 g carne tocata de vita
- 100 g orez
- 1 ceapa mare sau 2 mici
- 3 linguri de bulion de rosii
- patrunjel verde
- 1 lingura ulei
- sare, piper
- cimbru, dafin
- ardei gras pentru umplut
Mod de preparare
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.
Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.
Spalati si goliti ardeii de seminte, pastrati capacelele.
Umplem fiecare ardel cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul.
Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.
Incalziti cuptorul la 200 °C.
Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.
Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa daca este necesar.
Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.
Pofta Buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti- Punjene paprike" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|