Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
15 Feb 2016 | 3481 vizualizari
Ardei umpluti- Punjene paprike

Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana. Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001. Serbia este situată în cuprinsul a două regiuni istorico-geografice, Balcanii de Vest și partea de sud a Câmpiei Panoniei. Are granițe comune cu Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, România și Ungaria. Fără a avea ieșire directă la mare, Serbia are acces prin intermediul Dunării la Marea Neagră și Europa Centrală. Va prezint cu aceasta ocazie o reteta de  "punjene paprike"- ardei umpluti. Acest plat este foarte cunoscut si servit in multe tari din Balcani. In Croatia se numeste la fel, in Romania-ardei umpluți , in Bulgaria- pălnene tchouchki (пълнени чушки).

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 1 ceapa mare sau 2 mici
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • ardei gras pentru umplut

Mod de preparare

Curatam si taiem ceapa marunt.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.

Spalati si goliti ardeii de seminte, pastrati capacelele.

Umplem fiecare ardel cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa daca este necesar.

Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti- Punjene paprike" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de iepure

Postat de xana

Mancare de iepure

Iepurele se taie bucati si se condimenteaza cu sare, piper, usturoiul pisat, foile de dafin si vinul rosu si se lasa 45 de minute(sau mai mult daca aveti timp) sa ia gust. Dupa acest timp se scot...

Citeste continuarea

Chiftele cu susan

Postat de TAB1TA

Chiftele cu susan

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 20:59
Ce fain , felicitari pentru informatii si reteta
la 15.02.2016, 21:08
merci Miha
la 15.02.2016, 21:28
Yamii, ce as manca si eu! X:
la 15.02.2016, 21:30
la 15.02.2016, 22:19
Buna papica!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking