Ardei umpluti, reteta reinterpretata

Postat de ancutsa in Porc
21 Iul 2018 | 3266 vizualizari
Ardei umpluti, reteta reinterpretata

Am ales sa pregatesc aceasta reteta asa cum imi plac mie mai mult ardeii umpluti: cu carne de porc si cu mult sos. In plus, am pus printre ei rosioare, pentru gust si aroma. I-am dat la cuptor, sa se gateasca cat mai bine si pentru a se rumeni bine ardeii, apoi i-am mai tinut un pic pe aragaz pentru a scadea sosul si a-l ingrosa cu putina faina. Pentru ca aceasta mancare sa nu fie greoaie, am umplut ardeii cu carnea cruda amestecata cu orez, nu calita.   V-am adus la degustat ardeii mei, asa cum am considerat eu sa-i reinterpretez si, chiar daca nu sunt cu carne de miel (pentru ca nu imi place mielul), sper sa va placa! "Provocarea GastroArt"

Ingrediente

  • 11 ardei grasi
  • 4 rosii mici
  • 700 g carne de porc tocata
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta cu apa
  • 5 linguri pasta de tomate diluata in apa
  • 150 ml apa calduta
  • Marar si patrunjel

Mod de preparare

 

Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs.

Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am pus si apa si o felie de paine inmuiata in apa, pentru a face amestecul mai pufos. Am renuntat la piper pentru ca eu nu il tolerez.

Se umple ardeii cu aceasta compozitie, se pun inapoi capacele si se aranjeaza intr-o cratita mai mare, in care am pus un strat subtire de ulei (am inlocuit untura cu ulei, ca sa fie mai sanatos).

Se pune peste ardei pasta de tomate desfacuta in apa, apoi se completeaza cu apa pana la nivelul capacelor.

Se dau ardeii la cuptor pentru o ora, la foc mediu, pana se rumenesc frumos (eh, eu i-am rumenit un pic mai mult :p )

Mai departe, se scot ardeii din cuptor si se mai tin cam 10 minute pe aragaz, la foc mic, sa scada sosul si sa-l ingros cu putina faina dizolvata intr-o cescuta cu apa si pusa prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele.

Dupa ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i evidentia aroma.

 

Eu i-am servit cu smantana.

 

Timp de pregatire: 40min

Timp de gatire: 1h 10min

Portii: 5

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/ardei-umpluti-reteta-reinterpretata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Postat de xana

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de...

Citeste continuarea

Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

Postat de abetina

Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

  La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2018, 17:27
la 21.07.2018, 17:31
Imi plac ardeii cu sos!
la 21.07.2018, 18:17
Ancutsa, exact așa îmi plac și mie (dar nu-i fac eu!) și îmi place și carnea de miel, dar la friptură...Deci nu am cum să recreez/reinterpretez ardei umpluți...!
la 21.07.2018, 19:21
la 21.07.2018, 19:23
Arată tare apetisant!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking