Aripioare cu sos de rosii si cartofi

Postat de bitza in Pui
19 Apr 2011 | 14597 vizualizari
Aripioare cu sos de rosii si cartofi

Ingrediente

  •   5-7 aripioare de pui
  •   400 g cartofi
  •   1 ardei
  •   1 ceapa
  •   300 g rosii Cirio Pelati
  •   sare,piper,condimente pentru cartofi
  •   1 lingura faina
  •   4 catei de usturoi
  •   boia dulce

Mod de preparare

Aripioarele de pui spalate si curatate se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce,iar peste ele se pun 2 linguri ulei de masline. Se acopera castronul cu o folie alimentara si se pastreaza 1 ora la frigider.

Dupa o ora se scot aripioarele si se tavalesc prin faina. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins,apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. In cateva linguri de ulei(se foloseste cel ramas) se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul. Cand sunt moi,se adauga cartofii taiati in sferturi si se calesc impreuna 7-8 minute. Se pun si aripioarele si un pahar cu apa(250-300 ml).

Se fierb 15 minute la foc mare,apoi se adauga rosiile pasate si se amesteca. Se pune intr-o tava si se baga la cuptor 20-25 minute pana scade zeama. Se asezoneaza cu sare si piper si se se presara patrunjel verde.

Noi am servit alaturi de paine calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos de rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor

Postat de Oana

Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor

Amesteca intr-un bol faina cu sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si oregano. Taie aripioarele pe jumatate si trece-le pe rand prin amestecul de faina si...

Citeste continuarea

Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

Postat de Onesta

Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala  li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 19:24
Cata munca si ce reteta bine descrisa si in imagini...grozav Bitza!!! Felicitari!
la 19.04.2011, 19:28
Multumesc RuxyRux cand am timp imi place sa fac poze le fiecare pas! Cred ca o reteta se intelege mai bine din poze decat din teorie
la 19.04.2011, 19:29
Asa este Bitza...inca o data felicitari !!!!
la 19.04.2011, 19:45
ce prezentare minunata iar gustul e pe masura
la 19.04.2011, 19:53
Foarte bine arata totul

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking