Pui cu sos de rosii, miere si tarhon

Postat de Julie_Snow in Pui
22 Mai 2014 | 2843 vizualizari
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon

Ingrediente

  • 7 aripioare pui, doar partea superioara
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 200 g. masline naturale
  • 4 linguri ulei
  • o lingura miere
  • o lingurita tarhon, o lingurita delikat
  • o conserva rosii in bulion (400 g. )
  • 100 ml. apa
  • 50 ml. vin alb, sec
  • o foaie de dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.

Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un vas, iar in uleiul ramas se pun ceapa si usturoiul si se calesc usor.Se adauga rosiile maruntitite, bulionul din conserva, apa, vinul, foaia de dafin, delikatul, aripioarele rumenite si se lasa sa fiarba la foc mic.

Dupa 20 de min. se adauga tarhonul si se iau cateva linguri de zeama, cu care se dizolva intr-un recipient, mierea.

Aceasta se adauga peste preparat la sfarsit, adica peste inca 10-15 minute. Tot atunci se adauga si maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. 

Se amesteca si se lasa putin sa se intrepatrunda gusturile.

Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.Eu am ales orezul natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii, miere si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui marinate

Postat de Mutulica

Pulpe de pui marinate

  Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat...

Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de alldaycooking

Clatite brasovene

Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2014, 18:35
Mierea aia ma incurca pe mine...
la 22.05.2014, 18:39
Eu chestie de gust...Eu am o pasiune pt mancarurile dulci-acrisoare sau dulci-usor picante , asa ca mierea in retetele mele e bine-venita.
la 22.05.2014, 18:39
* e chestie de gust
la 22.05.2014, 18:52
super...merita incercat!
la 22.05.2014, 18:54
imi place

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking