Ingrediente
- 12 aripioare de pui
- usturoi (granulat sau proaspat)
- vegeta
- sare
- 2 oua
- 2 linguri de faina
- 2 lingurite chilli
- 1/2 lingurita ghimbir
- sare
- piper
- boia picanta (optional, daca va place si mai picant)
- fulgi de porumb
- ulei
Mod de preparare
Se sectioneaza aripioarele in 3, iar varfurile se arunca. Se spala foarte bine iar apoi se pun intr-un bol cu apa rece unde agaugati sare si vegeta dupa gust, si aproximativ 3 lingurite de usturoi granulat sau 3 catei mici zdrobiti.
Puneti bolul la frigider si lasati vreo 4 ore (sau mai mult, cu atat mai bine) , sa patrunda aroma.
Dupa ce au stat la frigider, le scoateti si in aceeasi apa condimentata le dati in clocot.
Mai apoi le scoateti si le lasati 5 minute sa se stoarca in storcatorul pentru paste.
Puneti ulei in tigaie, mai mult decat la snitele si lasati-l sa se incinga foarte bine.Intre timp, spargeti doua oua si le bateti bine. Adaugati faina, praful de chilli, ghimbirul si boiaua si bateti pana nu mai sunt cocoloase.Pe o farfurie puneti fulgii de porumb pe care ii maruntiti cu mana in bucati cat mai mici.
Dupa ce uleiul s-a incins suficient, luati cate o aripioara, o scufundati in copozitia cu oua, o dati prin fulgi si apoi o prajiti. Incercati sa nu puneti multi fulgi in farfurie, pentru ca dupa ce se umezesc nu prea se mai lipesc.Mai bine adaugati pe parcurs. Dupa ce s-a prajit, scoateti aripioara si o puneti pe o farfurie cu servetel dedesubt. Repetati procesul pentru celelalte aripioare.
Dupa ce ati terminat, puteti savura. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|