Aroma de Primavara

Postat de aziz in Prajituri
22 Ian 2011 | 4810 vizualizari
Aroma de Primavara

Face parte din ciclul celor 4 arome ale anotimpurilor......blatul este un pandispan din albusuri pe care l-am vazut la lilik si postavaru

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 faina
  • 1 praf de copt
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • citeva cubulete de ciocolata sfarimata

    Crema:

  • 250 ml smantina pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • o cutie crema sau budinca de vanilie
  • o lingura gelatina+150 ml lapte

    Decor:

  • o cutie capsuni
  • o cutie gel de capsuni

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si mixam pina obtinem o bezea.

faina se amesteca cu praful de copt si sarea pe care o incorporam cu o spatula sau lingura de lemn in bezea amestecind de jos in sus.

untul se topeste si se incorporeaza in aluat dar nu fierbinte ci doar caldut.

punem aluatul pufos intr-o tava de aluminiu si dam la cuptor 30 minute la 180 grade.

eu am adaugat si putina ciocolata sfarimata.

Crema :

se mixeaza smantana cu laptele si crema de vanilie pina se intareste.

gelatina o punem la hidratat in lapte apoi paharul cu lapte si gelatina il bagam intr-un castronel cu apa fierbinte si mestecam pina gelatina se topeste.

lasam la racorit si o adaugam cremei.

cind blatul este gata se scoate din cuptor se lasa la racit apoi punem stratul de crema si dam la frigider pentru 30 minute,pina se incheaga crema.scoatem taiem capsunile felii si le intindem pe toata suprafata cremei iar deasupra turnam gelul de capsuni care se face conform instructiunilor de pe pachet eu am pus in el si 3 linguri suc de rodie.

se da la figider din nou cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de Primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada Diplomat de primavara

Postat de simona72

Rulada Diplomat de primavara

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza 1 minut cu un praf de sare. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga pe rand...

Citeste continuarea

Pizza cu legume de primavara si mozzarella

Postat de laylalala

Pizza cu legume de primavara si mozzarella

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 08:12
Cu dedicatie pentru Onesta crezi ca te satisface aceasta aroma?
la 22.01.2011, 08:49
Ce bunătate ai făcut tu aici!
la 22.01.2011, 09:05
eu nu vreau, ca ma doare burta la cate aripioare am papat aseara
la 22.01.2011, 09:09
vaiiii Ina da se poate?
la 22.01.2011, 09:09
gaby da nu ai luat inca?

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking