Baba al rhum

Postat de Alinutza80 in Prajituri
7 Apr 2013 | 3594 vizualizari
Baba al rhum

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 300 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 165 ml apa minerala carbogazoasa
  • 45 ml ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru sirop :
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 esente rom
  • Pentru decor :
  • gem de prune(sau caise)
  • ulei si faina pentru uns formele

Mod de preparare

Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care se va lipi putin de maini.Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (cam 40 minute).

Aluatul se pune pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati(mie mi-au iesit 11). Aceste bucati de aluat se pun in forme de briose sau forme speciale pentru "baba al rhum", unse cu putin ulei si tapetate cu faina. Aluatul se lasa sa creasca pentru inca 30 minute, apoi se da tava la cuptor pentru 15 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Intre timp se pregateste siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul, iar la final se adauga coaja rasa de la 1/2 lamaie si rom-ul. Se acopera cu un capac si se lasa asa.

Dupa ce se scot prajiturelele din cuptor, asa fierbinti se pun in  sirop. Se intorc de mai multe ori pe toate partile, pana absorb bine sirop. Siropul trebuie consumat aproximativ tot . Se scot apoi pe forme de briose si se ung cu gem de prune sau caise(dupa preferinta).

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba al rhum" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Savarina uriasa sau Baba au Rhum

Postat de simona72

Savarina uriasa sau Baba au Rhum

In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina...

Citeste continuarea

Baba au rhum

Postat de doralinda72

Baba au rhum

Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2013, 17:06
place
la 07.04.2013, 17:13
ce biiine arata!
la 07.04.2013, 17:16
la 07.04.2013, 17:18
bun
la 07.04.2013, 17:18
sunt delicioase , am mincat si eu asa ceva undeva in Turcia....bravo!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking