Baba Ganoush

Postat de adnia in Mancaruri de post
28 Aug 2013 | 6775 vizualizari
Baba Ganoush

Baba Ganoush, sau salata de vinete in stil arabesc, este o salata de vinete foarte raspandita in Orientul Mijlociu. Extrem de savuroasa, isi imbunatateste gustul dupa o zi de "odihna" in frigider, fiind chiar cunoscuta si sub denumirea de "caviar de vinete". Daca inca nu ati facut cunostinta cu Baba Ganoush, veti descoperi, pe langa o aroma deosebita, o reteta simpla si rapida!

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -3 vinete medii
  • -100 g pasta de susan (tahini)
  • - 1 lingurita sare neiodata (sau orice alta sare aveti la indemana)
  • -3 linguri zeama de lamaie proaspata
  • -3 catei de usturoi, curatati
  • -1 lingura seminte de chimen
  • -putina pudra de chilli pentru garnisit
  • -2 lingurite ulei de masline presat la rece pentru garnisit
  • -cateva frunze de patrunjel pentru garnisit

Mod de preparare

 

Mod de preparare: Se coc vinetele, se lasa la racit, dupa care se curata si se lasa la scurs. Se aseaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu exceptia celor pastrate pentru garnisit. Se potriveste de sare, eventual piper. Se rastoarna salata in boluri, se decoreaza cu ulei de masline presat la rece, pudra de chilli si frunze proaspete de patrunjel. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

Postat de Ksenya

Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam...

Citeste continuarea

Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

Postat de adnia

Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

  Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit—truc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2013, 22:27
la 28.08.2013, 22:27
Excelente sunt...si arata delicios!
la 28.08.2013, 22:31
cred ca si mie mi-ar placea mult
la 28.08.2013, 22:32
si tu gatesti la mare? )
la 28.08.2013, 22:35
nuuuu, Timea...retetele le-am pregatit inainte sa plec si le-am programat pe blog; dar nu ma lasa inima sa nu vi le arat si voua!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking