Baclava

Postat de bitza in Prajituri
1 Iul 2010 | 5139 vizualizari
Baclava

Ingrediente

  • -400 g foi de placinta
  • -250 g nuci
  • -250 g alune
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri zahar
  • -150 g unt
  • SIROP:
  • -100 ml apa
  • -100 g zahar
  • -100 g miere

Mod de preparare

Foile se impart in 3 parti si se taie dupa marimea tavii(eu am facut in tava de la aragaz).Fiecare foaie se unge cu unt/ulei,iar dupa prima parte de foi se pune 1/2 din compozitia de nuci,alune(macinate),zahar si scortisoara,din nou foi unse,umplutura si ultimul strat de foi unse.

Se portioneaza si se da la cuptor pana se rumenesc! Din apa,zahar,miere se fierbe un sirop si se toarna peste baclava atunci cand se scoate din cuptor! Se lasa la racit pana absoarbe tot lichidul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2010, 21:57
De cand zic sa fac si eu....
la 01.07.2010, 22:05
nu am mai mancat crek de cand eram mik
la 01.07.2010, 22:12
Exact Ina ,la fel zic si eu ca o sa fac ,m mancat de cateva ori de la patiserie ,e bunuta .
la 01.07.2010, 22:28
sunt lesinata dupa baclava...acum vreo doi ani lucram intr-o cofetarie si ma oprea din mancat doar frica de diabet...
la 01.07.2010, 22:58
Ce idee buna,fac si eu ca prea mi-ai facut pofta.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking