Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa

Postat de aziz in Prajituri
12 Oct 2011 | 9491 vizualizari
Baclava rulata  pentru Diaaaaaaaa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • un pachet de foi pentru placinta
  • Umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune macinate
  • 125 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr unt-pentru uns foile
  • Sirop:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 250 gr zahar
  •  un pahar apa
  •  2 linguri apa de trandafiri
 

Mod de preparare

Se intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si dam la cuptorul preincalzit 175 grade pana se rumenesc.Intr-o tigaie punem cele doua pahare de zahar si unul de apa +sucul proaspat de lamaie si lasam la fiert pana se ajunge la consistenta mierii de albine adaugam si apa de trandafiri.Cand rulourile sant aurii punem siropul peste ele mai lasam 5 minute la cuptor si apoi scoatem afara si lasam la racit.Se portioneaza dupa preferinta si se mananca cu mare pofta!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (184)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

Postat de merisor67

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte...

Citeste continuarea

Desert prajitura cremsnit

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura cremsnit

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2011, 18:14
Super!

Stau intr-un cot si ma gandesc acum... Daca rulada este rulata... sulul este... cum?
la 12.10.2011, 18:18
tu miha tu eu nu stiu cum ai tu numa' prostii in cap
da' zau ca ma faci de ras fato
ia exemplu de la mine, fii mai discreta. mai...nu stiu..asa ca mine pur si simplu...


mona, imi place reteta, eu atat ma uit, la prostii numa' miha se gandeste
la 12.10.2011, 18:37
gaby_d
12.10.2011, 18:18

tu miha tu eu nu stiu cum ai tu numa' prostii in cap
da' zau ca ma faci de ras fato
ia exemplu de la mine, fii mai discreta. mai...nu stiu..asa ca mine pur si simplu...

la 12.10.2011, 18:37
e super rulata si buna baclavaua ta
la 12.10.2011, 18:39
Fata tu ma pusei pe ganduri si citii din nou sa vad unde am rulat rulada crezi ca mergea mai bina sa rulam sulu....

Vezi toate comentariile (184)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking