Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa

Postat de aziz in Prajituri
12 Oct 2011 | 9507 vizualizari
Baclava rulata  pentru Diaaaaaaaa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • un pachet de foi pentru placinta
  • Umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune macinate
  • 125 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr unt-pentru uns foile
  • Sirop:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 250 gr zahar
  •  un pahar apa
  •  2 linguri apa de trandafiri
 

Mod de preparare

Se intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si dam la cuptorul preincalzit 175 grade pana se rumenesc.Intr-o tigaie punem cele doua pahare de zahar si unul de apa +sucul proaspat de lamaie si lasam la fiert pana se ajunge la consistenta mierii de albine adaugam si apa de trandafiri.Cand rulourile sant aurii punem siropul peste ele mai lasam 5 minute la cuptor si apoi scoatem afara si lasam la racit.Se portioneaza dupa preferinta si se mananca cu mare pofta!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (184)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu nuca, inspirat de la Motan

Postat de cris2711

Chec cu nuca, inspirat de la Motan

Intai am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare. Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Am mixat intensiv,pana au...

Citeste continuarea

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Postat de simona72

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2011, 18:14
Super!

Stau intr-un cot si ma gandesc acum... Daca rulada este rulata... sulul este... cum?
la 12.10.2011, 18:18
tu miha tu eu nu stiu cum ai tu numa' prostii in cap
da' zau ca ma faci de ras fato
ia exemplu de la mine, fii mai discreta. mai...nu stiu..asa ca mine pur si simplu...


mona, imi place reteta, eu atat ma uit, la prostii numa' miha se gandeste
la 12.10.2011, 18:37
gaby_d
12.10.2011, 18:18

tu miha tu eu nu stiu cum ai tu numa' prostii in cap
da' zau ca ma faci de ras fato
ia exemplu de la mine, fii mai discreta. mai...nu stiu..asa ca mine pur si simplu...

la 12.10.2011, 18:37
e super rulata si buna baclavaua ta
la 12.10.2011, 18:39
Fata tu ma pusei pe ganduri si citii din nou sa vad unde am rulat rulada crezi ca mergea mai bina sa rulam sulu....

Vezi toate comentariile (184)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking