Baclava

Postat de miha in Prajituri
19 Oct 2009 | 5421 vizualizari
Baclava

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • 200 g unt
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 120 g miere
  • 240 ml apa
  • vanilie

Mod de preparare

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3.

Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti.

Punem in tava unsa cu unt prima parte de foi, unse fiecare in parte cu unt topit, din abundenta. Punem deasupra jumatate din cantitatea de nuca,apoi acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu unt. Urmeaza cea de-a doua jumatate din cantitatea de nuca si la sfarsit ultima parte din foi, de asemenea unse cu unt.

Cu un cutit bine ascutit portionam baclavaua, dupa bunul plac, romburi, patrate sau dreptunghiuri. :) Dam la cuptorul incins la foc mediu, pentru 20-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.

Intre timp preparam siropul.

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si mierea. Lasam la fiert pana incepe sa faca spuma deasupra. Spumuim, adaugam si vanilia. Turnam fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Se lasa la racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2009, 16:09
imi place eu cumpar gata facuta da nu cu nuca cu fistic e bunaaaaaaa dar atata de dulce ca desi am o dantura foarte ingrijita de fiecare data am senzatia ca-mi pica toti dintii din gura de dulce ce e si e greu sa te opresti din mancat asa ceva,,,
la 19.10.2009, 16:20
mie-mi place asa dulceeeeeeeeeee
la 19.10.2009, 16:57
Anco, tie cred ca-ti trebe fo juma de kil de zahar.
la 19.10.2009, 17:02
ce ma distrati, da baclavaua asta asa trebuie sa fie foarte foarte insiropata si dulce , eu simt ca ma ingras numai cand bag una ingura nici nu apuc sa o mestec/inghit deja simt cum imi creste fundul.
la 19.10.2009, 18:14
Baclavaua e printre preferatele mele! E duuulce rau, da' bunaaa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking