Baclavale

Postat de ionela2682 in Dulciuri
23 Iun 2011 | 15775 vizualizari
Baclavale

IMI era pofta de niste baclavale bune..dulci ..de-ti cad dinti..dar dinacelea facute in casa..am purces la cautarea retetei potrivite...dar cum Dobrogea este patrie pentru etnia turca...iata ce am invatat!!!!!

Ingrediente

  • Aluat
  • 3 oua
  • 3 lg iaurt gras
  • 6 lg ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • Sirop
  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 1 lamaie feliata

Mod de preparare

-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare

-impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt)

-fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie  ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat sa se vada musamaua prin ea foarte clar,

-se unge cu ulei si se impatureste in patru precum o batista,iar margiinile inegale se vor trage spre interior

-se va taia in doua ,se va adauga miez de nuca si se va plia

-se asaza in tava unsa cu ulei

-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

-siropul:

-se pune la fiert zaharul apa si lamaia feliata..se tine pana se incheaga bine

-siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste baclavalele coapte fierbinti..niciodata fierbinte peste fierbinte pentru ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai cunoaste foitele acelea subtiri

-se adauga si cateva felii de lamaie proaspata

-se da la rece si se consuma dupa 12-24 ore.cu cat mai mult tinute la rece cu atat vor fi mai bune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclavale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Postat de panacris

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se...

Citeste continuarea

Budinca de gris cu lapte si afine

Postat de Oana

Budinca de gris cu lapte si afine

Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot Adaugati grisul in ploaie si amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2011, 21:35
Super!
Mai ca mi-as da un dinte pentr-o baclava.
la 23.06.2011, 21:50
Numai unul? eu am mancat de am spart..cum treceam pe langa tava cum luam una...ma dureau dintii dar ..la cat de bune sunt..dau dependenta sigur!!!
la 23.06.2011, 21:50
iooooi, parca ma scutur numai cand ma gandesc ce dulci sunt
la 23.06.2011, 21:53
Asata nu e un desert pt zilele astea caniculare...la cat de dulce este...dar merge alaturi un pahar de apa rece ,cu gheata daca se poate..si gata!!!te-ai racorit!
la 23.06.2011, 21:53
as manca...da n-am...

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking