Baghete crocante cu rosii si gris

Postat de mihaelar63 in Mancare copii
28 Iul 2019 | 4212 vizualizari
Baghete crocante cu rosii si gris

 Painea noastra cea de toate zile.  Oferta de paine pe piata este foarte diversificata. Dar ce poate fi mai bun, decat sa oferi familiei o paine gustoasa, preparata in casa. ,,Meniu copii "

Ingrediente

  • 350 gr faina tip 550
  • 350 gr faina integrala
  • 460 gr apa calduta
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1 lingura de aluat dospit de la painea anterioara
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri gris
  • 1/2 rosie bine coapta

Mod de preparare

  1. Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina .
  2. Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze .
  3. Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic .
  4. Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine .
  5. Cand aluatul se dubleza [ cam dupa o ora ] , se scoate pe blatul de lucru si se imparte in patru parti egale .
  6. Ca aluatu sa nu se lipeasca eu imi ung mainile cu ulei de masline .
  7. Fiecare bucata o intind cu degetele sub forma dreptunghiulara si apoi o rulez ca o bagheta .
  8. Am obtinut patru baghete ce le pun in tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Pentru a obtine o coaja frumoasa ,rumena ,procedez ca si bunica :ung painea cu o jumatate de rosie zemoasa bine copta .
  10.  Am facut taieturi oblice pe baghete .
  11. Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .
  12. Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .
  13.  Dupa inca o ora cand franzelutele au crescut frumos se dau la cuptor incins la 220 grade .
  14. Dupa 10 minute se scade temperatura la 180 grade .
  15. In total coacera dureaza 30-40 minute in functie de cuptor si gradul de rumeire dorit .
  16. Baghetele se racesc pe un gratar de inox .
  17. Am obtinut o bunatate de franzela crocanta, ce se poate manca si goala .

                      Pofta buna copii !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete crocante cu rosii si gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Inghetata cu branza si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu branza si capsuni

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se taie in jumatati si se fierb cu 200 g de zahar pana cand incep sa se prinda de vas, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit,...

Citeste continuarea

Mic dejun cu capsuni

Postat de simona72

Mic dejun cu capsuni

Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile cu putin ulei de dovleac. Luam 4-5 capsuni, le indepartam coditele si le taiem cuburi. Le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2019, 23:23
la 29.07.2019, 08:49
la 29.07.2019, 09:58
la 29.07.2019, 10:37
Arata super bine!
la 29.07.2019, 12:26

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking