Ingrediente
- 350 gr faina tip 550
- 350 gr faina integrala
- 460 gr apa calduta
- 15 gr drojdie uscata
- 1.5 lingurita sare
- 1 lingura de aluat dospit de la painea anterioara
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri gris
- 1/2 rosie bine coapta
Mod de preparare
- Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina .
- Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze .
- Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic .
- Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine .
- Cand aluatul se dubleza [ cam dupa o ora ] , se scoate pe blatul de lucru si se imparte in patru parti egale .
- Ca aluatu sa nu se lipeasca eu imi ung mainile cu ulei de masline .
- Fiecare bucata o intind cu degetele sub forma dreptunghiulara si apoi o rulez ca o bagheta .
- Am obtinut patru baghete ce le pun in tava tapetata cu hartie de copt .
- Pentru a obtine o coaja frumoasa ,rumena ,procedez ca si bunica :ung painea cu o jumatate de rosie zemoasa bine copta .
- Am facut taieturi oblice pe baghete .
- Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .
- Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .
- Dupa inca o ora cand franzelutele au crescut frumos se dau la cuptor incins la 220 grade .
- Dupa 10 minute se scade temperatura la 180 grade .
- In total coacera dureaza 30-40 minute in functie de cuptor si gradul de rumeire dorit .
- Baghetele se racesc pe un gratar de inox .
- Am obtinut o bunatate de franzela crocanta, ce se poate manca si goala .
Pofta buna copii !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete crocante cu rosii si gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|