Ingrediente
- 800 gr faina alba 650
- 150 gr iaurt
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 ou
- 1 lingurita de zahar
- 2 lingurite de sare
- 400 ml apa calduta
- 50 ml ulei
- 200 gr cascaval
Mod de preparare
Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 4 bucati sau in cate doriti voi. Se intinde cu sucitorul o foaie si se rade cascaval din abundenta, rulam foaia si o punem in tava de copt, crestam bagheta, o dam cu pensula cu apa si o presaram cu cascaval ras, procedam asa si cu celelalte bucati de aluat si le lasam sa creasca. Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pana se rumenesc frumos. Le servim dupa ce sa mai racoresc daca aveti rabdare...noi nu am avut :D
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu iaurt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|