Pâine fără frământare

Postat de diaconta in Piine
2 Mar 2013 | 13934 vizualizari
Pâine fără frământare

Am tot văzut reţeta aceasta,dar parcă aveam eu ceva dubii.Credeam că e un fel de păcăleală,că doar pentru o pâinică trebuie să trudeşti serios,mai ales dacă nu ai în dotare maşină pentru făcut pâine.Când am văzut însă şi la Madi minunăţia de pâine,am zis că musai s-o încerc şi eu.Si mă declar pe deplin mulţumită de rezultat.Vă închipuiţi cât de bună a fost dacă nu m-am răbdat şi am tăiat-o fierbinte. Dacă vă place pâinea pufoasă la miez dar cu o coajă crocantă,aceasta e reţeta de care aveţi nevoie.

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa călduţă

Mod de preparare

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea

Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul.

In mijlocul fainii am facut o gropiţă unde am pus drojdia cu uleiul,apoi am adaugat restul de apa calduţă ,luând câte putina faina de pe margini pâna s-a încorporat toata.

Trebuie sa obtinem un aluat molicel.

Eu am mai adaugat 50 ml de apa.Voi apreciati în functie de tipul fainii folosite.

Am framântat doar pâna s-au omogenizat bine ingredientele,pentru a nu ramâne cocoloaşe.

Am presarat faina deasupra,am acoperit cu un prosop curat si am pus la frigider pâna a doua zi,aproximativ 16 ore.

A doua zi ,am luat aluatul de la frigider,l-am rasturnat pe planseta înfainata,l-am framântat putin si i-am dat forma ovala ca si a vasului în care am copt-o.

Am pus aluatul pe o hârtie de copt.

Avem nevoie de un vas cu capac pentru a coace aceasta pâine.

Vasul în care am copt pâinea,l-am pus  împreuna cu capacul în cuptor sa se încalzeasca.

In timpul acesta am lasat aluatul la temperatura camerei.

Am scos vasul din cuptor si am transferat aluatul cu tot cu hârtia de copt în vas

Am acoperit si am pus vasul din nou în cuptor.

Am lasat 25 de minute cu capacul,apoi am scos capacul si am mai lasat 10 minute pâna când s-a rumenit deasupra.

Coaja a crapat si a devenit foarte crocanta iar miezul a ramas foarte pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Retete similare

Paine fara framantare

Postat de Dya

Paine fara framantare

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si...

Citeste continuarea

Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi

Postat de Satisfyyourcravings

Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi

Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia.  Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.  Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.03.2013, 23:57
Arata minunat. Cand ai scris fara framantare ma gandeam ca e cea ce am facut si eu, dar nu e deloc. Asta necesita cam mult timp pana e gata si la mine cand trebuie paina apai atunci trebuie . Dar e atragatoare rau, deci sigur nu o sa treaca nici asta netestata de mine
la 02.03.2013, 23:59
wow
la 03.03.2013, 00:01
minunat arata!
la 03.03.2013, 00:08
buna buna
la 03.03.2013, 00:17
Timi,daca la tine "arde",atunci trebuie sa folosesti alta reteta.)))
Asta-i faina daca ma gandesc ca vreau maine paine,ca doar timpul de asteptare e mai lung.

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking