Baghetele frantuzesti

Postat de Sabina in Piine
24 Iun 2009 | 4244 vizualizari
Baghetele frantuzesti

daca n-am ajuns nici anul asta la Paris, aduc Parisul la mine :)) Am zis sa incep cu baghetele

Ingrediente

  • 500g amestec faina alba si tarate de grau
  • 250 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingura ierburi de Provence
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita miere

Mod de preparare

Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de Provence. Treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in trei (vor iesi trei baghete de lungimea tavii de aragaz). Intindem fiecare parte de aluat intr-o forma cat mai dreptunghiulara si apoi rulam. Punem baghetele direct in tava, crestam usor suprafata si mai lasam la crescut 15 minute. Introducem tava in cuptor si lasam baghetele pana devin rumene (dupa cuptorul meu -aproximativ 30 de minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghetele frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifle cu lapte

Postat de Steffy

Chifle cu lapte

Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi...

Citeste continuarea

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2011, 12:16
la 16.09.2011, 17:54

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking