Baghrir,clatite 1000 de gauri

Postat de comanligia in Dulciuri
17 Mai 2014 | 35844 vizualizari
Baghrir,clatite 1000 de gauri

Baghrir sunt clatite arabe,de ce spun arabe ptr ca multi spun ca sunt marocane,altii algeriene,de unde provin sigur nu stiu,dar stiu ca sunt tare tare bune,pufoase si sigur nu am sa mai fac asa de des clatitele normale,acestea au un gust deosebit,sunt umede cu un deliciu si un parfum delicat de miere si unt Bio,merg bine cu un ceai de frunze naturale de menta.

Ingrediente

Aluat:

  • 1 pahar faina(un pahar nu prea inalt)
  • 3 pahare de gris fin
  • 1 lingura de ulei(eu am pus ulei de nuci)
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pahar lapte caldut
  • apa calduta(se pune cat sa fie un aluat subtire)

Umplutura:

  • 1 cescuta de miere
  • 2-3 linguri de unt Bio

Mod de preparare

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul.

Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire.

Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie atinsa cu lingura,trebuie lasata pana formeaza niste basici care se vor sparge si se vor forma multe gauri).

Se coc doar pe o parte,nu se intorc,ptr a nu se sctrica gaurelele si atunci cand se scot nu se pun una peste alta pana nu se vor raci.Se pun pe farfurii diferite,iar cand sau racit se ung cu mierea si untul care au fost topite la cuptorul cu microude si amestecate.Se pot unge cu orice fel de gem sau nutella.

Se pot servi cu ceai,cafea,ciocolata calda,cu ce doriti.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghrir,clatite 1000 de gauri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec cu cacao si fructe confiate

Postat de katty

Chec cu cacao si fructe confiate

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de Creatsa

Mucenici moldovenesti

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute. Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc. Mixam cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2014, 10:34
Cred ca sunt foarte bune,am sa incerc si eu
la 17.05.2014, 10:42
ce faine sunt Dar stii ca imediat apar carcotasii si te pun sa numeri gaurile
la 17.05.2014, 10:45
la 17.05.2014, 10:53
Interesanta reteta de clatite!
la 17.05.2014, 10:58
Superbe

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking