Baigli-cozonac cu nuca

Postat de Sylvia in Prajituri
9 Feb 2010 | 26745 vizualizari
Baigli-cozonac cu nuca

Aceasta este o reteta de familie, o facem de cativa ani si iese minunat de fiecare data. E usor de facut si e un desert de iarna, cand iti vie sa stai in casa, sa spargi nuci si sa te bucuri apoi de aroma unui cozonac cald.

Ingrediente

  • 2 oua intregi,
  • 15 linguri de zahar,
  • 125 de grame de unt,
  • 25 grame de drojdie,
  • o jumatate de cana de lapte cald,
  • putina sare,
  • faina cat cuprinde ( in jur de 450 de grame) 
  • 2 albusuri batute spuma pentru amestecul facut cu nuca macinata, cat cuprinde albusul pana obtinem o crema groasa ,
  • 2-3 linguri de zahar,
  • putina esenta de rom.

Mod de preparare

   Preparare: intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura de zahar. Lasam 10 minute si apoi amestecam compozitia cu zaharul, ouale, untul, sarea. Framantam un aluat fraged completand cu cantitatea de faina neceara  pana se lucreaza usor aluatul.

   Dupa ce am obtinut o bula mare de aluat o impartim in 2 si intindem 2 foi dreptunghiulare. Ca sa nu se crape la copt lasam latura de la marginea mesei cat de un lat de palma putin mai groasa, in rest intindem foaia cat se poate de subtire. Intindem un strat de nuca amestecata cu albus batut spuma cu zahar.

  Rulam cu grija foaia de la centrul mesei spre margine, sa ramana deasupra latura cu foaia putin mai groasa. Evitam asa sa se crape la copt din cauza stratului de nuca. Dupa aceea punem rulourile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus amestecat cu miere.

  Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 10 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 20 de minute, eu coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu cozonacii ca sa nu se arda .

  Sunt foarte fragezi si se pastreaza bine intr-o cutie inchisa ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli-cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baigli cu nuca

Postat de Nadyne

Baigli cu nuca

Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta...

Citeste continuarea

Baigli

Postat de andaoana

Baigli

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2010, 19:00
Silvya super ! Eu sunt prima si am dreptul sami aleg ce doresc. Bucata cea din mijloc este a mea. Esti bravo
la 09.02.2010, 19:01
mama ce bunatate Demential
la 09.02.2010, 19:02
Bine dar cum sa inteleg cuvintul Baigli- prima data il aud. la noi se spune invirtita cu nuca.
la 09.02.2010, 19:42
Anisoara cred ca si reteta si numele au influente maghiare, cred ca este o prajitura din bucataria lor dar nu sunt foarte sigura de originea ei
la 09.02.2010, 19:50
da, intr-adevar, asta e un cozonac unguresc... am vazut ca se face si cu mac, n-am mancat niciodata cu niciun fel de umplutura, dar arata delicios.....o sa trec reteta la favorite sa o incerc si eu...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking