Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

Postat de Ksenya in Sandvisuri
29 Noi 2014 | 9958 vizualizari
Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

Balık ekmek! Balık ekmek! - Peste in paine ! Peste in paine ! se aude in zare langa bazarul de mirodenii din Istambul Cei care au avut ocazia si norocul sa viziteze acest minunat oras,este imposibil sa nu fi auzit aceste strigate sau sa nu fi vazut barcile plutitoare care prepara minunatul sandvis,cunoscut de aproximativ 50 de ani .Cu 5 TL poti savura cel mai faimos sandvis a Istambulului , care este cunoscut in intreaga lume. M-am gandit sa-l prezint si eu chiar daca este foarte usor de preparat,cu siguranta voi gasi si nolstagici printre bucatarasi care au mancat acest preparat :-).

Ingrediente

  • 8 sardele
  • o ceapa
  • o jumatate lingurita piper rosu macinat
  • o jumatate lingurita piper macinat
  • o jumatate coriandru macinat
  • jumatate de salata
  • 2 rosii mijlocii
  • zeama de lamaie
  • jumatate lingurita sare
  • paine- bagheta

Mod de preparare

Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul  rosu  ,dam la frigider pentru a 2-a zi.

Incingem  tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa  si rosiile taite rondele.Salata taiata fasii sau rupta cu mana .

Bagheta o taiem ca pentru sadnvis,punem un fileu de sardele,adaugam 3 rondele de ceapa 2 de rosii slata dupa cat dorim.Optional  dupa gust se poate adauga putin  suc de lamaie.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sandwich pentru zmei

Postat de panacris

Sandwich pentru zmei

Ciupercile se feliază și se trag în puțin ulei de măsline, atât cât să se înmoaie, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit. Între timp scoatem ingredientele din...

Citeste continuarea

Sandvis pufos cu miez de paine

Postat de CameliaComan

Sandvis pufos cu miez de paine

Punem 2 felii miez de paine una peste alta,formand o felie mai groasa.Tocam marunt castravetele,jumatatea de ardei si felia de cascaval.Le amestecam cu smantana si branzica topita.Le amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2014, 12:12
minunat sandvis!
la 29.11.2014, 12:20
super
la 29.11.2014, 12:44
la 29.11.2014, 12:50
Minunat sandis!! Am mancat pe langa podul Galata si mi-a ramas la suflet...
la 29.11.2014, 12:58
Multumesc de aprecieri fetelor!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking