Balmos cu salata de castraveti

Postat de mihaelar63 in Mancare copii
1 Iul 2017 | 5333 vizualizari
Balmos cu salata de castraveti

  Balmosul este o mancare simpla si gustoasa ca la mama acasa. Daca nu credeti, intrebati-l pe baiatul meu !!!! Balmosul este frate bun cu mamaliguta, doar ca se prepara in jintuiala in loc de apa.Jintuiala este zerul acrit obtinut la stoarcerea casului de oaie. 

Ingrediente

  • 1.5 l jintuiala din lapte de oaie
  • 500 gr faina de malai
  • 250 gr cas moale tip mozzarela
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Salata :
  • castraveti
  • ceapa 
  • otet mere 
  • sare 

Mod de preparare

  1. Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati.
  2. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel.
  3. Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.
  4. Amestecati pana obtineti consistenta dorita. Noua ne place ca malaiul sa nu fie foarte fiert.
  5. Balmosul trebuie sa aiba consistenta medie.
  6. Daca va place mai tare, adaugati in plus putina faina de malai.
  7. La sfarsitul fierberii, adugati doua linguri de unt si amestecati.
  8. Am pus unt pentru ca jintuiala nu mi-a parut foarte grasa.
  9. Puteti renunta la unt, daca doriti ca balmosul sa fie mai light.
  10. .Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  11. Preparati salata de castraveti din castraveti, ceapa, otet de mere.
  12. Am razuit peste balmos, la servire, branza moale.
  13. Balmosul trebuie servit fierbinte.
  14. Serviti balmosul cu salata preferata. Merge foarte bine cu cea de castraveti.

                         Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sendvis masinuta

Postat de caroline

Sendvis masinuta

Luam painicile si le taiem in doua parti egale pe lungime.  Fiecare jumatate o ungem cu un cub de branza topita.  Peste branza topita punem o felie de sunca din piept de curcan...

Citeste continuarea

Gris cu lapte si mere caramelizate

Postat de Oana

Gris cu lapte si mere caramelizate

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2017, 14:01
Sincer , nu am gasit in ce categorie sa introduc reteta aceasta ! Este o mancare pentru copilul meu mare Poate ar trebui o noua rubrica ,, Preparate traditionale '"
la 01.07.2017, 14:13
Dacă e mămăliguță, atunci îmi place foarte mult!
la 01.07.2017, 14:27
M-a Invit la masa🍲
la 01.07.2017, 14:44
la 01.07.2017, 14:46

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking