Ingrediente
- 1 fir praz
- 2 linguri de ulei de măsline
- 300 de grame de perje uscate şi dezosate
- 500 de grame de bame
- 300 ml suc de roşii
- 2 felii de lămâie
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 linguriţă de piper roşu
- 1.2 linguriţă de turmeric
- un vârf de cuţit de cardamom
- un praf de sare
Mod de preparare
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul. Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert. Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu perje uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|