Bame in sos de rosii

Postat de ianculubita in Conserve
17 Iul 2013 | 4441 vizualizari
Bame in sos de rosii

Ingrediente

  • 1 kg de bame(ale mele au fost sultanine)
  • 1 l de bors
  • 1 lingura sare
  • suc de rosii

Mod de preparare

Bamele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,le punem in vasul cu bors si sare sa fiarba 5 minute;le strecuram,la fel le punem in apa rece apoi in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii dizolvat cu putina apa daca e prea gros,infiletam capacele si fierbem 30 minute;scoatem borcanele le infasuram in patura si dupa ce s-au racit le depozitam la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bame cu carne de porc

Postat de panacris

Bame cu carne de porc

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...

Citeste continuarea

Bame cu sos de rosii

Postat de elucubratiiculinare

Bame cu sos de rosii

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2013, 12:21
Bravo!!! Astea nu stiu cum sunt
la 17.07.2013, 12:25
la 17.07.2013, 12:39
la 17.07.2013, 12:44
trebuie sa fie foarte bune
eu nu am vazut la noi in oradea bame proaspete , dar imi plac foarte mult si le cumpar congelate
la 17.07.2013, 13:47
Aceste bame nu plac la toate persoanele pentru ca au un mucus si-i cam neplacut in mancare dar daca sunt oparite in bors acru se rezolva problema;se pot face cu carne,simple cu cartofi sau se adauga in ghiveci

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking