Bame in stil indian

Postat de Ksenya in Mancaruri de legume
14 Sep 2018 | 4665 vizualizari
Bame in stil indian

Daca doriti sa gatiti ceva nou, va prezint un preparat bun si hranitor. Se poate pregati si in varianta pentru post.  

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • 500 grame bame
  • 1 ceapa tocata
  • 2 rosii tocatae
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/4 lingura ghimbir tocat fin
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 turmenic
  • 1/4 lingura gram masala
  • 5 linguri iaurt, eu am avut iaurt grecesc

Mod de preparare

 

 Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.

Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.

Se adauga rosiile tocate, fulgii de ardei iute (optional), coriandul si turmenicul.

Se amesteca si se lasa un minut. Se adauga smantana vegetala, in cazul meu iaurtul, se amesteca si se lasa la foc mic 3 minute.

Se adauga bamele si se mai lasa 5 minute.

La sfarsit se adauga gram masala si se potriveste de sare.

Se serveste cu orez sau cu lipii.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de merisor67

Musaca de vinete cu dovlecei

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...

Citeste continuarea

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Postat de simona72

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2018, 16:09
Specialități de pe alte meleaguri...!
la 14.09.2018, 16:09
Arata foarte bine !!! Chiar mi-as dori sa gust
la 14.09.2018, 16:14
Da, Rodimur. Cum imi place sa caut piata orasului pe unde calatoresc,de data aceasta am dat de bame(lady fingers le spune in Asia) ,n-am rezistat si m-am pricopsit cu 2 kg
la 14.09.2018, 16:16
Mihaela, opresc o portie
la 14.09.2018, 16:37

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking