Bame in stil indian

Postat de Ksenya in Mancaruri de legume
14 Sep 2018 | 4695 vizualizari
Bame in stil indian

Daca doriti sa gatiti ceva nou, va prezint un preparat bun si hranitor. Se poate pregati si in varianta pentru post.  

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • 500 grame bame
  • 1 ceapa tocata
  • 2 rosii tocatae
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/4 lingura ghimbir tocat fin
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 turmenic
  • 1/4 lingura gram masala
  • 5 linguri iaurt, eu am avut iaurt grecesc

Mod de preparare

 

 Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.

Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.

Se adauga rosiile tocate, fulgii de ardei iute (optional), coriandul si turmenicul.

Se amesteca si se lasa un minut. Se adauga smantana vegetala, in cazul meu iaurtul, se amesteca si se lasa la foc mic 3 minute.

Se adauga bamele si se mai lasa 5 minute.

La sfarsit se adauga gram masala si se potriveste de sare.

Se serveste cu orez sau cu lipii.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancare de spanac, cu carnati

Postat de Reli_B

Mancare de spanac, cu carnati

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar si usturoi

Postat de CameliaComan

Cartofi noi cu marar si usturoi

Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2018, 16:09
Specialități de pe alte meleaguri...!
la 14.09.2018, 16:09
Arata foarte bine !!! Chiar mi-as dori sa gust
la 14.09.2018, 16:14
Da, Rodimur. Cum imi place sa caut piata orasului pe unde calatoresc,de data aceasta am dat de bame(lady fingers le spune in Asia) ,n-am rezistat si m-am pricopsit cu 2 kg
la 14.09.2018, 16:16
Mihaela, opresc o portie
la 14.09.2018, 16:37

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking