Ingrediente
- 1 cana de faina integrala
- 1/3 cana de faina alba de grau
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita praf de copt
- 2 banane coapte
- 3/4 cana zahar brun
- 3 linguri ulei
- o lingurita si jumatate extract de vanilie
- 1/4 lingurita nucsoara (eu am pus amestec de nucsoara, scortisoara si ghimbir)
- 1 lingurita jumatate de scortisoara
- 1/4 cana zahar brun
- 2 linguri de apa
- 2 linguri de nuci
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare
Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt.
Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele (scortisoara,vanilie, nucsoara) si amestecati bine pana la omogenizare.
Pasul 2: Amestecati praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Apoi incorporati totul in amestecul cu banane. Puneti aluatul obtinut in tava, peste hartia de copt.
Pasul 3: Dati la cuptor (foc moderat) pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti si lasati la racit.
Pasul 4: Intr-un vas mic amestecati restul de zahat brun cu apa, nuci si fulgi de cocos. Puneti totul la fiert, din momentul in care da in clocot, lasati inca un minut la foc moderat, amestecand incontinuu.
Pasul 5: Scoateti prajitura din tava si acoperit-o cu zaharul topit cu nuci. La racire, sectionati si serviti. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana cake (vegan)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|