Banana cake (vegan)

Postat de Adinuta in Vegan / Raw vegan
11 Mar 2010 | 9633 vizualizari
Banana cake (vegan)

Este ceva intre prajitura si chec. E moale, pufoasa si aromata. Dar ce nu banuiesti, e ca nu contine nici urma de ou, lapte sau unt. Iar o mare parte din faina este neagra. E pur vegetala, numai buna pentru zilele de post cand tanjesti dupa ceva dulce!

Ingrediente

  • 1 cana de faina integrala
  • 1/3 cana de faina alba de grau
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 banane coapte
  • 3/4 cana zahar brun
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita si jumatate extract de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara (eu am pus amestec de nucsoara, scortisoara si ghimbir)
  • 1 lingurita jumatate de scortisoara
  • 1/4 cana zahar brun
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de nuci
  • 2 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare

Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt.

Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele (scortisoara,vanilie, nucsoara) si amestecati bine pana la omogenizare.

Pasul 2: Amestecati praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Apoi incorporati totul in amestecul cu banane. Puneti aluatul obtinut in tava, peste hartia de copt.

Pasul 3: Dati la cuptor (foc moderat) pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti si lasati la racit.

Pasul 4: Intr-un vas mic amestecati restul de zahat brun cu apa, nuci si fulgi de cocos. Puneti totul la fiert, din momentul in care da in clocot, lasati inca un minut la foc moderat, amestecand incontinuu.

Pasul 5: Scoateti prajitura din tava si acoperit-o cu zaharul topit cu nuci. La racire, sectionati si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana cake (vegan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort raw cu fructe de padure

Postat de Ela68

Tort raw cu fructe de padure

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem...

Citeste continuarea

Pate de nuci

Postat de andaoana

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 20:34
adinuta mi-ai lipsit!
fff frumoasa reteta!
la 11.03.2010, 20:36
rivka sa o incerci, se face foarte usor si e buna tare! Piotr nu s-a prins ca e de post
la 11.03.2010, 20:39
dar, rivka draga, de ce nu ti-am vazut papuceii rosii la articolele mele? N-ai zis nici pas pe-acolo
la 11.03.2010, 21:10
ma crezi ca nu le vazusem pana nu ai zis tu acum? ....de obicei citesc numai la retete si comentarii ....
la 11.03.2010, 21:45
Vai, vai ce ai aici!
O salvez!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking