Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte

Postat de Valclaudia in Dulciuri
18 Oct 2015 | 3540 vizualizari
Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte

Un desert usor si delicios

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 5 linguri de zahar caramelizat, stins apoi cu 250 ml apa
  • 250 ml apa minerala
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 oua de casa
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 100 gr. seminte de susan
  • cca 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • crema de ciocolata cu lapte (Duo Creme de la Penny)
  • banane

Mod de preparare

Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul.

Lasam la racit.

Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars racit.

Mixam ingredientele foarte bine si adaugam faina in ploaie.

La final adaugam si uleiul, apoi punem o tigaie antiaderenta la incins la foc iute.

Cand tigaie e incinsa suficient luam compozitie cu un polonic, punem in tigaie si inclinam tigaia asa incat compozitia sa acopere in strat subtire toata suprafata.

Punem tigaia pe foc, doua minute. Timp in care clatita va capata pe o parte culoare aramie de la zaharul ars folosit la compozitie.

Intoarcem clatita pe cealalta parte si repetam apoi procedura pana epuizam toata compozitia.

Pentru servire ungem suprafata clatitelor cu crema de ciocolata cu lapte, asezam cate o banana la mijlocul fiecarei clatite, infasuram strans si taiem apoi rondele.

Sunt delicioase...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiți crocanți din cereale integrale

Postat de CulinaryRainbow

Biscuiți crocanți din cereale integrale

   Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor...

Citeste continuarea

Desert prajitura Budapesta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Budapesta

Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 16:13
Wow, ce reteta divina!
la 18.10.2015, 16:24
Ce mult imi place
la 18.10.2015, 16:29
bune, bune, bune!
la 18.10.2015, 16:59
la 18.10.2015, 17:01
Cat mai multe vreau! Cred ca-s tare bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking