Ingrediente
- 7-8 cartofi marisori
- 3 galbenusuri
- 3-4 linguri amidon
- 2 catei usturoi
- 3-4 linguri smantana
- sare
- piper
- patrunjel verde
- unt
- optional - smantana pentru servit
Mod de preparare
Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.
Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D
Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon. Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.
Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|