Barcute cu mascarpone si zmeura.

Postat de lilik in Prajituri
9 Dec 2011 | 5030 vizualizari
Barcute cu mascarpone si zmeura.

usor,rapid si de efect...

Ingrediente

PT ALUAT:

  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie

PT CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • zmeura dupa plac

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Mixam mascarpone cu 1 lingura de zahar pana devine cremos.Mixam smantana cu cealalta lingura de zahar,apoi o adaugam peste mascarpone si le amestecam usor,apoi adaugam putina vanilie.Crema o punem in frigider pana la momentul utilizarii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din care vom decupa si vom tapeta barcutele noastre,apoi in fiecare barcuta punem putin aluminiu si umplem cu fasole uscata,apoi le dam la cuptorul incins la 180°.Dupa 10 minute scoatem aluminiul si fasolea uscata  si mai dam la cuptor pana prind putina culoare si la mijloc.

Scoatem barcutele din cuptor si le lasam la racit,apoi le scoatem din forme si le umplem cu crema mascarpone si decoram cu zmeura.Daca doriti pudrati cu zahar.

Din aceasta cantitate ies circa 25 de barcute,depinde de marimea formelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu mascarpone si zmeura." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu prune si aluat fraged

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu prune si aluat fraged

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama. Blatul 1: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul. Amestecam bine cu o paleta de...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2011, 11:12
sunt prima servita
la 09.12.2011, 11:23
Lau
la 09.12.2011, 11:51
frumoase!
la 09.12.2011, 12:04
Deosebite barcutele ,
iar umplutura delicioasa si naturala
la 09.12.2011, 12:06
Mena scumpa

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking