Bascute cu ciuperci

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
10 Aug 2010 | 5576 vizualizari
Bascute cu ciuperci

Ingrediente

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  •  2 linguri cascaval ras
  • 50 g lapte
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • patrunjel verde
  • sare, vegeta

Pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mica
  • sare, piper

Mod de preparare

Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga  rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul:
Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu :cascavalul, untul, faina, laptele ,sare, vegeta si patrunjelul tocat marunt.
Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea:
Ungem o tava cu ulei si o presaram cu pesmet. Asezam gramajoare cu piure  de cartofi, iar in mijlocul lor punem cate o lingurita cu legume calite.

Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trio mini quiche

Postat de Oana

Trio mini quiche

Se amesteca intr-un castron mozzarella rasa cu crema de branza, iaurtul, ouale, semintele de pin si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. Se imparte in trei parti egale....

Citeste continuarea

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2010, 09:24
wow.....imi plac tare mult....
la 10.08.2010, 09:28
Mmmm,ce bunatate am gasit aici,imi place mult cum arata si o pastrez la favorite
la 10.08.2010, 09:33
Madi,Mena, multumesc de furculite!
la 10.08.2010, 09:46
si mie imi plac arata tare frumos!
la 10.08.2010, 10:19

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking