Bascute cu ciuperci

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
10 Aug 2010 | 5584 vizualizari
Bascute cu ciuperci

Ingrediente

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  •  2 linguri cascaval ras
  • 50 g lapte
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • patrunjel verde
  • sare, vegeta

Pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mica
  • sare, piper

Mod de preparare

Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga  rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul:
Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu :cascavalul, untul, faina, laptele ,sare, vegeta si patrunjelul tocat marunt.
Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea:
Ungem o tava cu ulei si o presaram cu pesmet. Asezam gramajoare cu piure  de cartofi, iar in mijlocul lor punem cate o lingurita cu legume calite.

Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu legume si branza

Postat de Constelatialeu

Aperitiv cu legume si branza

Mai intai radem branza ( putem sa si hohotim de ras, ca ies mai pufoase) si o punem intr-un castron incapator.Separat ne ocupam de legume si le curatam,le taiem si radem. Dovleceii si...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2010, 09:24
wow.....imi plac tare mult....
la 10.08.2010, 09:28
Mmmm,ce bunatate am gasit aici,imi place mult cum arata si o pastrez la favorite
la 10.08.2010, 09:33
Madi,Mena, multumesc de furculite!
la 10.08.2010, 09:46
si mie imi plac arata tare frumos!
la 10.08.2010, 10:19

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking