Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
12 Iun 2020 | 2830 vizualizari
Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor

Sosul Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel este excelent pentru a asezona mancarea. De data aceasta am facut un amestec de arpagic, patrunjel si busuioc. Am mixat totul cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika. Am testat imediat caci aveam dovlecel si morcovi si am facut bastonase la cuptor. Le-am inrobat intr-o faina speciala cu seminte si cu un indice glicemic scazut. Daca doriti ca mine sa aveti o reteta cu putini carbohidrati puteti folosi pudra de migdale si amesteca cu seminte de susan sau de floarea soarelui . Daca nu folositi faina normala + semintele dorite. https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/bastonase-de-dovlecei-si-morcovi-la.html

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici bio
  • 2 morcovi bio
  • 2 linguri de sos chermoula
  • (ingrediente : patrunjel, arpagic, busuioc, 2 catei de usturoi, 1 lingurita sare marina, 1 lingura concentrat de rosiii, 3 linguri ulei , chimen, paprika)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina low carb cu seminte

Mod de preparare

Pregatiti sosul din ierburi. 

Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati.

Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja).

Taiati-le bastonase.

Intr-un castron amestecati marinata, uleiul si faina low carb. Puneti bastonasele de legume si inrobati-le in acest amestec.

Depuneti bastonasele pe o placa acoperita de hartie de copt.

Dati la cuptorul incalzit la 210°C timp de 16 minute.

Serviti cu un sos alb : 3 linguri de branza batuta (sau iaurt), 1 lingura zeama de lamaie , sare, boia de ardei si patrnjel tocat.

Foarte bune, nu sunt crocante ca cartofii prajiti dar sunt mult mai sanatoase. 

Fara sosul alb aveti o reteta buna de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de autodiag

Shakshuka cu rosii si ceapa

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de vinete

Postat de Irina

Spaghete cu sos de vinete

Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2020, 10:17
Foarte bune și sănătoase... Și eu am de pus astăzi în aplicare o rețetă cu dovlecei...
la 12.06.2020, 10:17
la 12.06.2020, 10:52
Bune cu siguranta!
la 12.06.2020, 11:40
la 12.06.2020, 12:38

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking